Wednesday, September 8, 2010

Penghasilan Karya Die

Kepada peminat2 gua, gua nak mintak maaf bab dah lame tak update blog (perasan ade peminat!)..bukan ape, gua sibuk wat esaimen yang melambak2..cuti macam tak cuti jer..tp itu bukan penghalang untuk gua beraye!!yeahh...sebelum tu...GUA NAK BAGI SALAM..!! ASSALAMUALAIKUM!!kang cakap melayu lupe diri pulak..huhu.

Ehhemm..mase gua kecik2 lu..gua suke la tengok mamat nie lukis katun kat atas buku garis satu..gua tau gua tak pandai lukis, tu pasat gua tengok die lukis...adeh..so, bile da besar nie, bukan gua sorang jer tengok hasil lukisan die, tp ramai orang tengok!!gua terpikir2 la, ape la si mamat nie pakai sampaikan sume orang suke tengok karya die...siap ade peminat lagi..hampeh!!Dengan menggunakan kaedah2 membuat report Sains mase form 5 dl, gua wat kajian dan pemerhatian...dan hasil dari kajian dan pemerhatian tersebut mmg betul2 GAMPANG!!mmg patut la orang suke dan mmg patut la mamat nie merajuk mase kes KARYA BELIAU DITIRU!!,,die punyer fokus mase melukis, macm lakhanat (carutan orang melake) ..da alang die tengah femes nie, gua amek kesempatan tok dedahkan macam ne mamat nie menghasilkan karya nyer untuk diletakkan di dalam FB..!!

Sekarang nie, mamat nie ngah melukis dalam laptop gua!!mule2 gua tengok macam senang jer...Mane tak nyer, die ade alat yang lengkap tok lukis..teknologi mmg menguasai mase nie..!! dengan menggunakan sketch pad ngan adobe photoshop CS3 (download satu hari suntuk bab laptop gua tak ade benda adobe mengedop nie) , mmg lagi memudahkan beliau tok lukis..

Untuk capai tahap lukisan diatas tu, mamat nie telah mengambil mase sebanyak 20 minit..die lukis, die padam,,,lukis padam lukis padam...teliti macam sial..agak2 ar nak teliti macam tu sekali..

Setelah selesai sketch, die terus warne baju kartun die tu dengan warne baju raye die tahun nie..songkok tu,,hmmm..entah la..tak nampak lak die beli.,,lantak ar!!


Buat punyer wat..maka siap la lukisan die nie..wajib ade tandatangan kat bawah tu..kononnyer nak tunjukkan hasil karya die la..cet!!hasil lukisan nie mengambil mase selama 33minit..korang bayangkan la kalo ade 5-6 gambar dalam satu post blog die..tak ke mengambil mase berjam2?!gi la mampus gua nak wat macam tu!!haha ^__^

Maka, setelah selesai membuat lukisan tersebut, mamat nie pown uploadkan kat dalam FB.. dan hasilnya, korang dapat tengok sendiri kat blog konspirasi die tuh...


gua pown ade la gak nak try2 lukis...saje nak tengok gua nie ade kreatif dan inovatif ke tak...huhu..kalo nak dicomparekan gua ngan die, mmg jauh la kot...huhu..tengok ape benda yang gua lukis..!!


Mmg serabut gile lukisan gua!!haha,,,takpe..first time!!

p/s : Aku tak tau nape aku nak UP kan ko!!padahal aku tau mamat nie akn jadi poyo bile tengok ape yang aku tulis ni ..lantak ar!haha..papepown tahniah bab masuk majalah!!

11 isi hati korang pasal post nie!!:

ayumi pinkahana said...

oke ape ko nye lukisan~
^_^
(ak da puji ni jgn lupe bg dwet raye okeh?)
ahaha

ieQa sWetLuv said...

kantoi daa.. lama gak zack dok ngadap wat mende alah ni.. tp hebat gak mozack leyh wat.. rasenye kalo org yg ckp ni buat, langsung x siap2 kot haha

nabihah ramli said...

takpe la bro.slow2 la ..nanti lukisan msti boleh jual nyee.. :)
eh,follow blog gua eh..

http://belogsepott.blogspot.com

izny said...

waaa..semart jgk laaa akir lukis ... ^_^

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

smart seh...nt aja aq...huhu

MANZARINA said...

ok la tu...caiyokkk

Loyar Lawa said...

lukisan awak lagi cantek sri zack... hahahaa...

sme caanteklaa.... cyrius punya ckp

Emora Valeria said...

haha~maseh kerana mengkantoikan teknik melukis live.aku nak gak lukis atas pad tuh T_T

shiqin ghazali said...

oo ni ke adik zack..
haha.. mmg ade bakat la sme dgn abg nye..
pndai mlukis jgk.. tp bukan atas screen lptop eyh??
sudah kantoi dah zack lukis cmner.. gigieyh btul die myiapkan lukisan tuh.. caya la..
nk follow belog ni jgk~

uNa da wiTch said...

gila .
smart la nih lao nk dibandingkan dgn aq .lukih tp
asik kuar cacing jek.
so nah amek 10 bintang ltak kat tpi gambar tuh .

ika~~ said...

eh mna abg ko mghilang eh?xhapdate belog pun setelah sekian lama~

Post a Comment