Thursday, April 28, 2011

Kawad???

LANGIT gelap menandakan hujan akan turun tidak seberapa ketika nanti..sudah pastinya, ramai rakanku yang menjerit kegembiraan tika ini...!!!sbb ape..??..GILE ape menjerit time hujan2 ni..jawapan nya hanya satu....TAKNAK KAWAD KAKI PENGAKAP PETANG NIE KAT PADANG!!

SEKADAR GAMBAR HIASAN

Aku pikirkan setelah tamat waktu sekolah menengah dulu, kawad kaki, mahupun badan beruniform takkan wujud lagi selepas sah aku mendapatkan sijil SPM aku..Namun, itu hanyalah angan semata2 dek sebab wujudnya badan beruniform di tempat aku melanjutkan pelajaran sekarang..haish,,,kehidupan aku sekarang sedikit sebanyak follow pada mase sekolah menengah dl (SBPI Selandar) yang setiap ari rabu kene pakai baju uniform pengakap dan pastu kene wat ladam kuda..tp bezanya masa tu, aku berpakaian PENGAKAP LAUT (uniform warne putih) dan sekarang berpakaian PENGAKAP DARAT (uniform kelabu tu)...



UNIFORM PENGAKAP LAUT
Sekadar gambar hiasan


Kawad mase kat sekolah menengah sangat seronok..tp bile da masuk IPG ni..nak kawad mmg berat je kaki nie..sbb da lame tinggalkan benda tu..yang lebih tak menyeronokkan lagi, aku jadi pengerusi pengakap kat sini..itu ini aku kene wat..tp takpe la..itu pengalaman kan..orang bagi kepercayaan, maka kite tunaikan la tanggungjawab tu...

Kalo nak diikutkan petang nie ade raptai kawad kaki untuk hari sukan nanti,,disebabkan hujan nie, maka semuanya tergendala..itu sebab ramai yang menjerit kegembiraan tu..haha..termasuk aku..kawad kaki nie sebenarnya best kalo ramai yang beri komitmen,,tp kalo stakat wat kawad tok ari sukan jer..baik tak payah wat sungguh2..sbb, mase hari sukan nanti, just jalan dan tabik hormat...!itu je...!

Kawad kaki nie, mmg tak sesuai tok orang yang kene penyakit GAUT (ade ke pelajar kene gaut?)..haha...sbb, macam ne nak kawad dengan kaki macam tu??bagi idea sikit!..bagi aku, kawad sememangnya bagus dari segi mengeluarkan peluh..peluh kan baik tok kesihatan..tp kalo dalam wayang pun berpeluh (macam aku) mmg tak dapat nak tolong ar..!


GAUT KAT KAKI
Sekadar gambar hiasan


Ok la..aku nak pi rehat,,malam ni nak gi latihan kawad...semoga aku dapat berkawad dengan baik..esok last..sebb esok ari sukan...jadi, selepas itu,, tiada perkataan kawad kaki lagi dalam hidup aku (untuk sem ni je abis kawad, sem depan tak tau lagi)....

daa,,salam (^__^)



Monday, April 11, 2011

ainan tasneem??



Asslamualaikum...dan salam 1 malaysia..wah,.da pembace berite aku plak...aku rase da bape lame aku hupdate ini blog..disebabkan banyak sangat kekangan yang aku kene wat..antaranye...hmm.
esaimen....esaimen,,,tugasan kerja kursus...esaimen..dan esaimen..banyak kan..

Haish...so,,arini aku hupdate la sikit nak menunjukkan aku ni masih hidup kat muke bumi Nie..so,,arini aku nak cite pasal AINAN TASNEEM...sapo pulak budak bertuah nie haa..
cecite cecite (hantu kak limah punye trademark)..haa..meh sini abg cite...




die nie...aku kenal die pown mase aku ngah try nak belajar gitar...tekan2 kan youtube 'kord gitar'..sekali keluar gambar die...tak terdetik pun nak tekan sebenarnye..tp nak belajar gitar nye pasal...tekan la..mane tau sodap lak budak ni goreng gitar..sekali aku tengok..pergh..kiut minah nie..tp...tak sekiut aku la..haha...(perasan ket)...so...aku mula la nak usha die maen gitar macam ne..sekali salah usha maaa!!

aku terusha suare die lak...leh tahan minah nie nyanyi..mase tu aku dengar lagu keluang man..haha...minat tol aku mase die chorus...haha..

biar pun dimana jua
dia datang dikala malam tiba
melakukan tugas mulia
didesa juga dikota
dia akan memberikan bantunya
demi hidup aman sejahtera
keluang man 3x


Cenggitu la lagu die..haha..ade gak la lagu die yang aku download..best gak la...lagu fynn jamal yang dia nyanyi pown aku download gak,,,

Alamak..membe aku nie tak menyempat lak nak ajak pi makan..chow dl ye.!!
salam


video

ainan tasneem..ku bukan aku..