Monday, September 20, 2010

Peristiwa Raja Sehari

Hari nie aku tak bape nak sihat...so, kelam kabut nak menaip kat laptop nie,,nak lap hingus lagi..nak tutup mulut ngan tangan lagi bab batuk tak habis2 keluar dari anak tekak..tu blom masuk kahak lagi..adeh..penderitaan yang perit...tp tu semua nak mendekatkan diri aku nie kepada Maha Pencipta..sedarkan diri ni sebagai hamba yang lemah dan sentiasa mengharapkan bantuan kepada Penciptanya..wahh..tu dia!!!ayat last tu macam ala2 nak bernasyid lak lepas ny!!lantak ar...tu intro..

Semalam mak demah (mak demah = mak aku...demah panggilan die kat kampung) ngan pak ayah ajak gi kenduri kawen kat taman tasik jaya..umah kawan pak ayah..aku punye la malas nak ikot...demam satu hal, nak pi berkebun lepas gi kenduri tu satu hal lak...tp tak pa la...nak wat lagu mana??lagu dangdut,hip hop??haha..guwau!!mak bapak punye pasat,,aku gi la jugak...akak mar ngan laki die pown ikot gak...

SEKADAR GAMBAR HIASAN

Nak dijadikan cerita nie bertambah menarik, kami sesat nak gi umah pengantin tu..bak kate pak ayah, peta dalam kad jemputan tu kecik sangat!! ade ke patut salahkan peta,,ingatkan da tau umah membe tu...cet...tp bile dipikir2, betul gak kate pak ayah tu...susah le kalo orang nak cari kalo peta tu kecik,,ape kate kite ubah, letak GPS kat kat kad kawen...setiap kad jemputan ade GPS..kan senang!!susah2 letak peta dunia jer,,,gampang!!haha...^___^

GPS KAT KAD KAWEN

Mase da jumpe umah pengantin tu...aku terus gelak...bab ape..aku tertengok satu khamah khas untuk REUNION RAMD (RAMD =Rejimen Askar Melayu Diraja)...pergh..dasyat!!siap ade reunion lagi..pak ayah pown join gak reunion tu pas kenyang bantai nasi minyak ngan rendang daging,,aku rase rendang daging tu lebihan raye pertama aritu..haha..lantak ar,,aku pown makan...pak ayah sungguh gembira dapat berkumpul ngan membe2 lame..time aku nak gi reunion, macam2 alasan die bagi asalkan aku tak dapat gi!!sukati hang la pak ayah oi...

Ade satu perkara yang aku dok gelak jer dari awak aku datang sampai balik.,.nak tau ape??haha..orang kawen pasang lagu selamat pengantin baru ke ape ker, yang berkaitan ngan pengantin la..nie dok..pasang lagu nasyid yang orang putus cinta,,,adehh..aku ngah makan,,tp rase nak nangis tahan gelak!!haha...karoake pown lagu nasyid gak...!!tak boleh bla...mmg la orang yang kawen tu ustazah..at least jangan la pasang lagu kawen yang sedeh2..orang baru nak happy dapat suami...ni pasang lagu macam nak sambut suami mati..ape kehe???lantak ar kan..die punye majlis,,bukan aku..ntah2, time aku kawen pasang lagu orang mati..!!menangis sume yang datang!!wakaka



Dah penat tergelak..aku ngan mak demah + pak ayah pown balik kampung..bercucuk tanam...si akak ngan lakinye pulang ke rumah...cukup le aku gelak tengok peristiwa kawen ari semalam...hehe...semoga menimbang cucu ye akak pengantin dan laki pengantin... ;)

6 isi hati korang pasal post nie!!:

mera zati M.z said...

hahaha ! mangkuk ah nak letak peta dunia...kah3

EiLa aQiLaH said...

Hahahaha........Tak bley bla kad kawen ltak GPS..Gylewk ah

senandung semalam said...

hahahha..
letag gps senang cte...
stju ngan di ats

ayumi pinkahana said...

wei g tmn tasik jaya xde nk singgah umh ak an~

muzakkir said...

bukan tak nak datang..mane tau rumah hang..

Farah-Izzaty said...

weyh.. camno plak GPS tu nak berfungsi? takkan ko nak lotak yg real plak? kayo amek..! wahahaha..

Post a Comment