Tuesday, October 5, 2010

pokok

Tatkala mata baru nak terlelap dibuai keasyikan bunyi hujan yang turun membasahi bumi, teringat aku akan sesuatu....ahhhhhh!!!damn,,tak reti aku nak wat ayat novel nie!!hish...dah2..
Aku tau aku da lame tak update...nie sebab,,aku terlalu bz ngan esaimen yang pensyarah bagi tak henti2...adehh...sakit2...tapi nak wat macam ner,,tu satu tugasan yang perlu aku lakukan bagi memastikan aku jadi CIKGU!!!YEAH.....!!(semangat semacam jer...gilo!!)

Minggu nie merupakan minggu gile yang penah wujud dalam dunia realiti aku..ko bayangkan la ek, aku terpakse siapkan esaimen yang melambak2 dapat time raye aritu (8 esaimen)..takkan orang raye aku nak wat esaimen??mustahil la aku nak wat kan...nak tak nak..terpakse berkorban sikit time da balik maktab nie...akhirnya selesai 7 esaimen aku...da setel...!!tp ade satu jer aku tak setel2 lagi,,nak tau??esaimen BI da..aku ngan membe2 aku diarahkan tok belakon cerita naga!!

Agak sukar nak belakon cakap bahasa omputih nie..maklumlah,,mak demah ngan pak ayah besarkan aku dengan menggunakan bahasa ibunda, bahasa MELAYU....so, sukar sikit bagi aku nak cakap omputih nie..tp tak ade la sampai bebal sangat kan,,,sampaikan I LOVE U pown tak tau maksud..bodoh bena tu..!!

Agih punya agih watak, maka aku telah diberi penghargaan tok memegang watak yang agak mencabar...dan banyak artis2 kat Malaysia nie nak berlakon kalo dapat watak nie...pabila aku kaji skrip mengenai watak yang aku pegang nie,, aku terpegun...aku terpesona..dan tiba2 aku sangat setuju untuk meneruskan watak ini...hmm!!WATAK JADI POKOK JER POWN!! adehh....nak wat macam ner...itu jer yang sesuai...nak jadi hero,,tangan tak bape nak berketul...!!

MACAM NIE LA KOT MUKE AKU PAS PAKAI COSTUME NANTI.. MACAM HARAM!!HAHA

Tak kesah la...nak menghafal skrip satu hal...langsung tak hafal2 sampai sekarang...cis...!!bahasa omputih mmg tak best...sib baik MUET aritu lepas!!maleh tol den nak mengulang eh!!

OK...setel bab aku jadi pokok..satu hal lagi...sibuk ngan MATHEMATIC EXHIBITION khamis nie..adeh...aku ajk publisiti jer..keje aku wat poster...selain tu, kumpulan aku kene buat origami...pergh,,nak wat berpuluh2 origami sangat memenatkan..nak2, lipat benda yang same berulang kali...kalo lipat kain tu lagi la aku malas..!!takpe la..wat jer la origami tu...kalo nak tengok origami,,ti lepas exhibition, aku letak gamba die kat post baru ti..

NIE LE POSTER YG AKU WAT...TAK LAWA LANGSUNG..
LANTAK AR,,JANJI AKU WAT KEJE!!

Jadi, ni jer la yang aku nak share..aku tak ade banyak mase nie,,aku pk da lame tak update, so uodate la kejap..jap lagi ade latihan belakon tu,,tak saba2 nak tengok costume aku tu,,,wakaka,,daa.

4 isi hati korang pasal post nie!!:

JadEd JaDE said...

ooooo....kire x ikhlas la ni....isy3....

zetty said...

pokok pon ade skrip ke?

muzakkir said...

jaded : aku ikhlas ar!!haha...

zetty : mesti la..pokok tu hero ma..haha

miss said...

dlm citer the game plan, the rock pn jadi pokok gak...kira sama taraf ngan the rock gak neh ;)

Post a Comment