Sunday, October 10, 2010

bunga

Setelah beberapa ari terperap kat sebuah bilik yang dipanggil COMMON ROOM BLOK 4, maka segala penat lelah membuat origami kertas selamat dijayakan ari khamis aritu,,letih die mengalahkan orang nak gi memancing ikan kat Sungai Rajang!! (ape kene mengena??ahh..lantak ar) ..



Sebelum pameran tu dilangsungkan, aku ketandusan idea memikirkan ape benda la aku nak wat nanti...orang mesti nyer nak tengok pameran..nak2 first time pameran yang bersubjekkan MATH diadakan..nak ajar orang wat origami...bapak banyak origami nak kena hafal step2 die tue...ahli kumpulan ade 5..sume da amek bahagian masing2...so, aku rase mmg wajar aku ajar dorang wat origami kertas...malam terakhir sebelum pameran tu, punye la aku bertungkus lumus aku menghafal..tp sayang....aku gagal!!!damn!!

Jadi, aku teruskan berfikir, benda ape yang dorang suke...kalo bab lipat2 nie,, orang lelaki mmg jahanam la kan..kalo la mak soh tolong lipat baju tu,, baru je nak panggil, da hilang...tak nampak bayang,,,mmg pantang!!...hmm...tp aku pasti, kaum hawa mesti ramai yang datang nak belaja...nak2 aku yang ajar kan,,,hehe!! (terperasan muke nie macam aaron aziz),, peluang nie...tp celaka ar kalo aku sendiri kantoi time melipat kertas tu nanti...jatuh maruah aku!!hensem sume ilang...adehhh..

ORIGAMI DRPD BENTUK KEPLER DAN PLATONIC

TIBA2, terlintas di pikiran aku tok belaja sumthing yang aku rase kaum hawa nie minat nak belajar....ape lagi...aku belek2 sikit buku origami tu, akhirnya aku jumpe step tu..sangat menarik dan mudah nak ingat lak tu..nak tau step ape??haha...STEP WAT BUNGA GUNA KERTAS!! tak kisah la, bungan Lily ker, bunga kertas ker, ros ker..sume aku ajar..janji bunga...huhu...da la tak ade kene mengena ngan tajuk...kalo pensyarah aku tau la nie..mmg jahanam...!!tp aku rase, mase pameran ari2, die ade nampak gak!!!tk marah pown..lantak ar...huhu...

AJAR WAT BUNGA!!

Mase pameran tu, mmg kaum hawa jer la mendominasikan tempat aku..haha..bayangkan, aku sorang je jantan dan dikepung oleh sekumpulan gadis2 belasan tahun...ahhhhhh!!!damn....huhu..
terase diri ni macam artis lak...

"bangz, mintak sain bangz..........."
"bangz, nak bunga...!!pleaseeee............."
"tomey la abg nie...ajar wat bunga bangz..pas2, sain atas bungat tue ek "

kan besh ade gadis2 yang cakap mcam tu...haha....!!!mati kene ketuk ngan cik mia kang !!adehhh..ade yang panggil aku 'mat bunga'....ade lak kate,,la, jantan wat bunga??aku dengar jer...bg aku...sukati aku la....ko jantan..takkan aku nak wat sesuatu yang ko suke...!!ape barang...cet...bek aku wat yang pompuan suke...haha....ala...ade gak lelaki yang belajar wat bunga ngan aku mase pameran aritu...kate nyer...

"bro, ajar wat bunga ha....bleyh?? "
"ko nak bagi sape nie der??buah hati ker? "
"orang kate, pompuan suke kalo kite romantik2 cam gini, bro??haha"
"masalhnyer ko romantik ker??haha.... takpe2..aku ajar "

tengok tu...ni jantan romantik nyer yang datang belajar...haha...aku suke2 jer belajar wat bunga nie...mane la tau..satu ari nanti aku wat duit hantaran sendiri...gune origami bunga nie!!haha...mengarut sial!!!ok la...penat taip panjang2 nie...daa ^____^

5 isi hati korang pasal post nie!!:

Hee Young said...

haha, penuh dgn maskulin n macho ar..
nti klu da masa leh ajar sya..

muzakkir said...

tak ade hal la..ley je ajar ;p

fatin said...

okay jgak tu idea buat duit hantaran gne origami bunga...kreatif!!tp tak rsa syg ke nk lipat duet yg masih keras tu?..hihi

muzakkir said...

haha...origami best pakai kertas jer..pakai duit kertas tak best..bab tak same besar...

skieyn said...

ko bdk math gak ey ? sem berapa ?

Post a Comment