Thursday, June 23, 2011

gunung itu dato' yang punye..!!

assalamualaikum...salam satu malaysia..!

first sekali nak mintak maap banyak2 sebab da lame tak hupdate ini belog,..sebab ketiadaan internet di rumah....bukan aku je tak hupdate blog..malah abg aku yang zackzukhairi tu pun tak hupdate2 blog die...yang itu, aku tak tau...!no komen k...tanya kepada tuan punye diri sendiri,,sebab terlalu ramai tanya kat aku,,,

"hey kir, abg ko bile nak hupdate blog die??"
"haa...adik zack ke nie??abg u nak update blog bile ek??"
" hiii adik zack..dimanakah zack menghilang...??bile die nak hupdate blog die???"

letih maa nak melayan...aku hanya seorang adik yang duduk berasingan dengan abg aku...aku tido kat ruang tamu bertakhtakan permaidani dan kucing aku..abg aku lak tido kat dalam bilik bertakhtakan tilam empuk dan bantal2 yang sedap dipeluk..tak same kan ngan aku...??zack lain...muzakkir lain... ;p

taknak cite banyak...sebab die abang aku...darah daging maa..taknak la jadi macam KL GANGSTER tu,,,adik beradik pun mau gado ka..??itu duit punye pasal....gila..!tp tu la dunia,,hakikat kan..tanpa duit,,nak wat ape2 pun tak boleh...haish..

so kali ni, aku nak cite pasal gunung dato..terletak kat rembau dan mempunyai ketinggian 2900 m dari aras laut..tinggi tak tinggi jugak la..2 jam la mau sampai ke puncak die...seawal 6 pagi sudah tepakcak menunggu ketibaan ahli pendaki yang juga merupakan membe2 sekolah rendah aku,..

nak dijadikan cite..seramai 9 orang ahli berjaya sampai ke gunung dato tu..meskipun ade yang terlewat bangun dan sebagainya...bertolak punye bertolak..sampai le ke lokasi yang diidamkan tu...pendakian bermula seawal 8 pagi dan pagi tu agak sejuk dan nyaman ibarat seperti berada di sydney, Australia (macam aku penah gi lak australia tu)...

naik punye naik..tak sampai2 gak....aku pikir mase tu, gunung ni macam da takde penghujung,..tp akhirnye, aku sampai la jugak...aku ngan afiq berjaya sampai awal ke puncak sebab aku ngan die berlumba lari semasa mendaki.,keje gile...!!penat die jangan cakap la....



orang kate...kat puncak gunung tu ade tapak kaki hang tuah...haish..hang tuah hilang ntah kemana..tapak kaki die jugak yang die tinggalkan..tinggallah duit emas ke , perak ke..best la sikit nak bawak balik sebgai kenangan kan..hehe..


Selepas mendaki tu...sume da bantai lapar!!singgah la sekejap kat pekan rembau mencari warung2 untuk lepak...cari2 punye cari warung..warung mamak jugak jumpe...bantai,,janji kenyang!



ok la...aku nak cite panjang pun..tak ley sangat sebab tadi ade satu kejadian buruk belaku maa..tangan aku terseliuh gara2 nak parking moto orang lain...satu motor satu line sudah..ni parking makan sampai dua line...ni la manusia..seliuh tak seliuh mase tu,,janji aku dapat tengok KL GANGSTER...ok la sume, aku tinggalkan gambar2 kenangan untuk korang k...nite.. salam ;p




kat bawah ni video yang sempat aku rakam masa sampai kat puncak gunung dato'..tapi mase ni hanya AKU ngan AFIQ je yang berjaya sampai dulu..maka, kami
merakamkan kejayaan pendakian kami..



video

11 isi hati korang pasal post nie!!:

EQITO said...

cool giler... nk try jgk la... *klu berkesempatan*

muzakkir said...

insyaAllah..try la..sangat best!!

Marisa Arissa said...

wewitt....jelesss

saiazuan said...

lu langsi ek skrng, men gunung2 lak..huhu

cik-terompah said...

perghh. bangga sgt lepas naik. kesian yg lg 7!

Azham Vosovic said...

macam best je mendaki gunung ni... serious x pernah try...

muzakkir said...

haha..sekarang main gunung...best ma..kene cube..tp fizikal ngan mental kene kuat sikit...sbb ade part yang curam,..best...!!

Ujang9897 said...

derm...mula lu dgn abg lu sama siot

princess miyamour said...

wah..beznye..:)

Miss Ayu said...

wah :D teror2 ;))>_<"

fatin amirah said...

Assalamulik mizzakir. boleh bagi email. saya ada hal nk dibincangkan. terima kasoh ☺️

Post a Comment