Sunday, May 8, 2011

Bile Exam Datang Tak Sudah


Payah gini,,,setiap kali ujung sem je, mesti nak exam..ape la salah nyer, setiap kali ujung sem ajak pegi main bowling ke, makan makan ke..kan best..ni tak...ujung sem je nak test budak2 nie...

sukati gua je kan nak ajak men bowling..?haha..kalo la gua MENTERI PELAJARAN (start nak mengarut), gua akan arahkan satu mesyuarat tergempar untuk semua pengarah2 pendidikan.

"hari ini saya nak ucapkan terima kasih kerana hadir ke mesyuarat yang pertama kali ini"
(mesti ade mukadimah beb)

"saya taknak cakap banyak sebab ade urusan dengan putera william di London, jadi
saya nak bagitau yang exam kat Malaysia nie dihapuskan..ok?
ade pape bantahan??sape bantah jumpe saya nanti...sekian.."

wah..hebat tak gua??haha...kalau la betul2..kan best..sebab da memg cite2 gua nak jadi menteri pelajaran nie...huhu..(belajar malas nak jadi menteri pelajaran!)

Nak dijadikan modal dalam blog gua nie,,kehidupan gua sekarang da tak teratur...takde la sampai dalam Rancagan Bersamamu tu yang suke sangat sebut "ibarat kais pagi, makan pagi..kais petang, makan petang"..kehidupan gua normal lagi..tapi agak serabut sikit..lu tengok katil gua...sikit punye kemas...!

kemas tak?


Dengan laptopnyer...dengan kertas2 nyer...selimut tak berlipat..!haish...lu mesti tanya kan, gua nak lepak mane kalo katil gua sendiri bersepah macam nie?haha..gua lepak atas lantai je..katil gua khas tuk laptop ngan gitar gua jer..gitar tu gua main kalo gua da tension sangat2 dah...mmg tak ley masuk kalo belaja!!gua ni jenis belajar last minit...belajar awal2 tak masuk sangat...blur je....!ala, korang pun same kan!!banyak cite lak..

Kalo dalam gambar tu, nampak gua macam gile study je kan...haha..poyo je tu..saje je campak buku atas katil..baru nampak macam seorang yang HARDWORKING skit...!!

subjek yang gua paling benci sem nie..subjek Anatomi dan Fisiologi..lemah betul nak faham tubuh manusia nie...subjek ni ala2 biologi la..(mmg kene mengena ngan bio pun)..gua mase form 5,mmg tak minat bio membio nie..nak menghafal sane sini...buat pening je..tetibe, masuk kat tempat nie, pun kene belaja benda nie gak...siap jadi penyelaras subjek nie lagi..!ape pun, belajar kene ikhlas ye tak..??

fail anatomi gua.

Gua tak suke exam pun, kene amek gak!!sebab macam ne gua nak graduate nanti kan..nak jadi seorang cikgu nie, segala ilmu gua kene tau tuk ajar anak murid...kalo gua sendiri tak tau, mcam ne gua nak mengajar nanti..??kan bangang kalau gua tanya anak murid gua......

"Rahman, tolong jawab soalan no 3 tu"

"Soalan 3 + 3 nie ye cikgu??senang je...jawapan die 6 cikgu..!"

"eh..ye ke 6..tak silap cikgu 5 la rahman..ye..5!!"

"cikgu ni bodoh ke bangang nie??(dalam hati)"

Haha..kan bodoh tu name nyer...anak murid jawab betul, cikgu nyer lak jawab salah..sape ngajar sape la kan...huhu..

Sepanjang gua nak study, mesti ade sesuatu sebagai peneman gua...nak tau..??..air susu campur ngan coklat malt...memang sedap..kalo tak dapat tu,,gua mesti nak tido..bile gua dah tido, percentage gua nak bangun tuk belaja dah jadi kurang..!maka, air nie je la yang mampu bagi gua tenaga malam tuk study..!

air susu campur coklat malt

ok la ek..gua nak sambung chat kat facebook jap...malam2 kang je la gua study!!haha..
salam// ^____^

7 isi hati korang pasal post nie!!:

Diyana said...

hapuskan exam ! setuju

SYAFIQAHSALEH said...

err awlnya kau study mojek!!! ok nak join gaklah cmnie..mane boleh kalah..haha :D

mizzbutterfly said...

good luckzzzz

muzakkir said...

diyana : jom jadi pengikut aku!!
pika : ne ade study...poyo je tu..
mizzbutterfly : tanx ;p

iloveislamsokmo said...

jom study..haha

haasyaa said...

Aku doakan kau jadi Menteri Pelajaran satu hari nanti :D

muzakkir said...

hasya : amin~~~!! ;p

Post a Comment