Monday, May 3, 2010

gitar

Pergh...lame pulak rase tak update blog aku nie (padahal baru minggu lepas update!!haha)..hmm. kali ni aku nak cite pasal, benda yang agak baru tok aku pelajari dan memang susah..tak lain tak bukan, GITAR...aku mula minat pasal gitar nie, mase tengok persembahan band kat maktab aku baru2 nie...memang gempak beb...tengok care dorang petik gitar, macm nak putus je tali gitar tu..petik tali gitar ni tak same macam petik buah der...nak petik korang kene le tau chord2 die tu...tak ley main rembat jer...elok lagu tu ISABELLA, terus jadi ISA S***D lak kang..haha...(marah lak amy search tu)...

Gitar merupakan satu alat muzik yang memang anak mude suke sangat main...kalo soh aku main, memang aku tak pandai sangat meskipown aku anak mude (sangat mude!!haha)..nak main benda alah ni, aku perlukan 2 orang junior untuk mengajar aku!!aku sangat berpuas hati tol ngan budak 2 orang nie!!...sangat prihatin dalam mengajar bab2 duniawi nie..soh ngajar Al-Quran tak ley pulak...ngelat jer..haha..gurau..Name mamat 2 orang nie, SYED ADI ngan ARIL..wah...name pown dah macm penyanyi..

SALAH SATU GITAR YANG SAME BENTUK DENGAN GITAR YANG AKU BELAJAR!!

*********************************

Hari pertama aku berlatih, ujung jari aku da terkopek...kuat sangat kot aku tekan...biasa la kan..tangan lelaki..!!nak belajar ni kene la bekorban sikit (berkorban tok exam tak penah!!)..ade sebab aku belajar gitar nie..ANTARANYA...kehendak orang rumah aku yang nak sangat aku main satu lagu sebelum die FLY taun depan...dapat petik satu dua pown jadi la kan..pastu bantai ar lagu pape..huhu.^_^

Selain tu...maybe aku akan dapat minor muzik memandangkan budak kelas aku setuju amek muzik sebagai minor subjek..aku ok jer dengan keputusan member2..mane tak nyer..dapat major subjek macam HARAM punyer susah..nak realease tension (betol ker ejaan tu??!!) punyer pasal, amek la muzik...tambahan pulak, seronok belajar benda alah nie..satu benda yang baru tok dipelajari oleh budak2 kelas aku..~~

aku ade la jugak berangan jadi penyanyi kumpulan MUSE tue...haha... (poyo tak sudah)...tp nak wat macm ner..berangan tu hak aku!!korang tak ley persoalkan.....kadang2 berangan benda lain pown ade gak!!~~tuuuttttt~!!! (itu pown nak bagitau)...

MATTHEW BELLAMY (MUSE)

*************************************

Kadang-kadang, benda ni ade gak wat aku lalai dan aku sedar mase tu!!~~tp aku wat tak tau jer yang aku nie tengah lalai..sebb aku nak belajar..(bodoh gak aku nie!!) at least, aku semangat nak main gitar tue..seronok lak layan sengsorang kat bilik..huhu..k la chot,, aku nak chow~~daa ^_^

3 isi hati korang pasal post nie!!:

rosesmiza said...

gud luck blaja main gitar..
nti da terer..jgn lupe jmput time buat show..hehe

muzakkir said...

haha...mustahil la sampai wat show kan..hmm..papepown..tanx!!~~ =)

wawa elias said...

abg ko mst bengkak je rs kalo ko pndai maen gtar b4 die...haha

Post a Comment