Friday, July 2, 2010

isi kandungan istana tercinta!!

Pagi jumaat yang indah disertai dengan tiupan angin yang sepoi2 bahasa..Bahasa ape??jangan sesekali ko nak tanya!!aku sendiri pown tak tau..Bahasa jepun ke, mandarin ker..melayu ker..lantak la..yang penting angin tu mmg tiup sepoi bahasa...hmm..hari ni aku bukan nak cerite pasal angin atau papepown yang menghubungkaitkan pasal angin termasuklah angin ahmar mahupown angin yang datang dari arah belakang korang!! (kentut)..cettt ^__^

Oleh sebab aku kematian idea nak cite ape hari nie,,,so, aku bukak la cite pasal keluarga aku..hmm..rumah aku sekarang ni didiami oleh 6 orang warganegara malaysia!!!takkan indon pulak kan!!aduh...raje kat umah tu adalah BAPAK aku!!name die Sultan Md Rahim!!naib raje atau pown lebih dikenali sebagai queen (ratu) dikenali sebagai MAK aku..Tuanku Radzmah anak kepada Allahyarham Sultan Ahmad!!bukan ahmad Jais!!ok!!

Seterusnya adalah Puteri Zahilah (ija) yang di dalam facebook dikenali sebagai Zaa Altera..aku pown tak tau nape name die macam gitu..tp itulah hakikat name die dalam fb...anak kedua Sultan Md Rahim adalah Puteri Marziah (Amar)..beliau telah selamat diijabkabukan oleh seorang putera yang bernama Putera Shukri..die ni aku tak dapat kesan anak sultan mane....hmm..seterusnya adalah kekanda aku iaitu Putera Zukhairi (Aju) atau dalam facebooknyer dikenali sebagai zackzukhairi..pernah menyertai peperangan menentang joker dalam cite Batman tu..tetapi tewas...meskipown tewas, kanda aku nie tetap nak menulis sejarah peperangannyer di dalam blog beliau..dan akhirnyer..Putera bongsu sultan md rahim iaitu Putera Muzakkir (akir)...putera bongsu sangat baik orang nyer...peramah dan disukai rakyat...beliau terkenal dengan gelaran lelaki penyelamat tamadun kerana berjaya menjatuhkan tamadun Andalucia di negara matahari terbenam!!

Di istana terdapat seekor bendahara yang dikenali sebagai Tun kuik-kuik (tikus belanda umah aku) yang mengetui apa-apa sahaja hal ehwal Negara..bagi mengukuhkan lagi keselamatan negara, bapak aku telah melantik 2 ekor panglima iaitu Hang Mok dan Hang Kontot (kucing) bg menjalankan amanah tersebut,,

berikut merupakan carta organisasi dalam istana bapak aku...


Sekarang aku nak cite lak pasal parent aku...sultan md rahim ngan tuanku razmah nie,.ayahanda ngan bonda aku nie sangat penyayang..mereka membesarkan kami dengan sangat baik sehingga kami dapat la jadi orang kan..huhu..kalo nak dicitekan pasal parents nie,,sume same je kot..mak bapak korang pown same je lebih kurang macam mak bapak aku..tp masakan mungkin berbeza kot..bonda aku jer tau ape masakan yang aku suke..maklumla, da name jage aku dari kecik lagi!!


aku nak cite pasal kakak2 aku (kakak dalam bahasa istana ape daa??aduh..lupe lak..kakek ek??itu macam indon jer..ah lantak ar)..kakak aku yang sulung Puteri Zahilah atau panggilan manje die kat istana, ieja adalah seorang kakak yang suke wat lawak dan kadang kala mungkin panas baran..die da bekerja dan blom lagi kawen...umo die...hmm..rahsia...die nie best sbab selalu ajak aku kuar mse aku kat KL nie la..selain tu, bagi aku duit rayer..tu yang wat aku sayang die lebih nie..haha...pooodaaah...die nie minat melancong...dan tak habis2 meniaga nenas batu die tu,,aku pown tak tau ape benda alah tu..yang aku tau, nenas batu tu produk kesihatan...hmm..takpe la.,,janji ko berduit..ley belanje aku..haha..


Akak aku yang kedua nie, Puteri Marziah...die ni da kawen,,.baru lagi...sekarang menetap kat Petaling Jaya,,oleh sebab ayahanda tak kasi die peluang tok join gi perang, beliau ambil keputusan tok jadi cikgu,,haha..die ajar subjek sains sekolah rendah..best die ni..hmm.same la macam akak aku yang kat atas tu..yang penting duit rayer..yeahhhh!!!


Yang ketiga,,hmm,,tak lain dan tak bukan., Putera Zukhairi..panggil aju kalo kat istana..hmm..jarak umo die ngan umo aku dalam 4 tahun..masih belajar..kat jepon..tempat matahari terbit...suke bersosial dalam blog dan fb..same macam aku la..hmm..die nie tak penah bagi duit raye atas alasan die pown masih belajar lagi..haha,..tp yang best, sume hak milik die jadi hak milik aku kecuali awek2 die ar..baju die jadi baju aku..seluar die jadi seluar aku..ko belaja jauh2 aku curik seluar ko!!nasib baik ko tak tinggalkan suar dalam ko kat umah,.,kalo tak......haha..


Dan aku yang terakhir Putera Muzakkir.,Kalo kat fb name aku Muzakkir Afendi..name Afendi tu biar la aku jer yang tau ape maknanyer...hmm..aku seorang periang dan cepat melenting kalo aku marah,,hmm..aku tak tau nak descibe diri aku macam ner..so, sesape yang kenal aku, tau la perangai aku macam ner..hmm..

aku rase..tu jer kot yang aku nak cite pasal kali nie..chow!~~

6 isi hati korang pasal post nie!!:

-fickryhisham- said...

Salam...

Nie adek Mr.ZackZukhairi ekk?!

Salam perkenalan ekk?!

Nice entry (=

mimi saidi said...

eh org ats..ak pon bwu jumpe adeq z nih.ngeh3..

beb! ak fan abg ko tau.hahaha..ko pon femeskan la dri tu.biar ak fanatik kr blog ko plak.hehehe

huda rahman said...

korang sefamily neh memang hantu lawak ek.

muzakkir said...

haha...tak minat nak famous2 nie,,cukup la sekadar ade benda nak tulis nie,,huhu..lawak??ne ade..huhu

amoi meow2 said...

ai dak cute,,hahaha

pu3 said...

funny.... my name also Puteri marziah..
and i pun ader adek nama muzakhir

Post a Comment