Tuesday, April 27, 2010

tragedi 27 April 2o1o

Kali nie aku nak cite sumthing yang menarik tok korang bace!! pengalaman baru kat maktab aku, dan pengalaman yang aku rase best tok dikongsi cerita nyer (best ke tak best ke,,korang dulik pe!!)..semuanya bermula apabila aku tak dapat nak tido malam td!!maybe aku melantak kopiko sampai 2 paket...maybe anak mate aku nie menggatal tak bagi tuan die tido..entah la..tp yang pasti mmg aku tak pat tido malam tu..

Jage punyer jage...aku tengok jam da dekat kul 3 pagi...laptop kat depan mate asik terbukak jer...buat ape lagi, main wajahbuku (facebook) le keje aku...anta post sane, anta post sini...nie la die kalo dah jadi hantu wajahbuku..buku belajar same sekali liat untuk diusik..bile da dekat pekse, baru terkial2 nak cari...tu la yang dinamakan lelaki yang bekerja keras di saat2 akhir...keje last minutes la katekan!!

**********************

Aku sambung balek k..??hmm..nak menyedapkan cerita lagi (tanpa menokok tambah cerita), aku pown tutup laptop dan mule nak tdo....mane tak nyer,,takkan aku nak jadi guard sepanjang malam??jage membe aku sorang nie!!cet...mustahil tok aku berbuat demikian melainkan membe aku ni membayar aku tok menjage die dari gigitan nyamuk ke, kunang2 ke kco die..(ade ke kunang2 dalam bilik?!aah..lantak la)..jadi, aku pown mule tarik selimut dan buat gaye tok tido...(korang mesti tau gaye nak tido kan??!!takkan gaye nak gi jogging pulak!!hish)..

Malam tu memang payah gile nak tdo...aku pown tak tau nape...ade gak la yang aku berangan zombi datang kat malaysia nie..tp just sekejap jer aku berangan...care aku tido malam tu, baring pastu bangun, baring pastu bangun..ade la dalam 3 ke 4 kali macm tu..

"hish, tak ley jadi ni..nape laa tak ley tido..takkan penangan kopiko aku td??"

bisik hati kecilku (ewah..lebih kurang le ayat aku kat atas tu)..

hmm...tengok jam enset aku, da kul 4 am...aku pown try nak tido lagi..baring punyer baring..sekali aku dengar bunyik yang agak ganjil dari membe bilik aku, ADI...mase tu, aku mengiring arah belawanan ngan adi..dalam hati aku mase tuh " ngigau le tu,, lantak ko le"..tp yang hairan nyer, bunyik tu makin kuat dan datang ke arah aku lak..aku mase tu da seram sejuk (stay cool..yeah...poyo!!)..yang lagi rase macm sial tu...benda tu da datang kat aku, then cakar selimut aku sampai selimut aku jatuh...aku rase macm nak bedal jer benda nie kan!!(sekali lagi poyo dalam keadaan takut)..then, die pijak badan aku dan duduk kat atas tangan aku!!tangan aku mase tu kat tepi katil..die ley duduk kat atas tangan aku tu..sangat berat dan berbulu kesat...die bernafas macm binatang!!aku mase tu da tutup mate dah ...aku malas nak tengok..benda tu berlaku dalam seminit jer aku ingat..elok jer benda tu bla..aku bace ayat kursi dan al-fatihah..tanpa melengahkan mase jugak, aku bukak lampu dan bukak laptop!!(bukak laptop??ape kes?tp itu le benda yang aku wat,,aku pown tak tau kenape aku bukak laptop..haha)..aku still cool..but berpeluh...haha..tak cool la tu kan..^_^.

TAKKAN NI KOT??JAMBU JE ANJING NIE...HAHA..YANG PASTI BUKAN ANJING!!

Ramai membe2 aku becerita pasal kejadian aneh yang belaku kat maktab aku sebelum nie..tp kebanyakkannya berceritakan pasal budak kecik ngan kes himpap menghimpap nie..yang terjadi kat aku adalah sejenis haiwan yang sangat besar...dan aku yakin die punyer fizikal adalah haiwan..sebb nafas die dan bulu die..perkara yang aku rase pelik kat sini, kalo betul die haiwan, kemane die pegi selepas tu??dan macm mane die masuk ke dalam bilik aku meskipown pintu berkunci...??hairan..besar die melebihi seekor anjing..itu yang dapat aku gambarkan pada korang!!

**************************
Lepas kejadian itu berlaku, aku tak pat tido...yang jadi peneman aku pada malam tu hanyalah wajah buku...aku sempat jugak le cerite kisah aku ni kat membe aku yang masih lom mematikan diri...iaitu..CEGU IKA IKA (name di wajahbuku..name betol aku tak tau..hihi) dan juge sorang lagi..NAJWA' (budak German batch aku yang sedang belaja kat PERANCIS..arghh ... belaja kat GERMAN le..)..hmm..scary but aku still cool !!!(masih poyo disitu).. alhamdulillah..benda tu just tumpang manje2 je kat tangan aku tue...kalo betul le anjing, tak tentu pasal aku kene samak!!!gampang!!..tp yang pasti benda tu adalah makhluk Allah dan mungkin ade hikmah nyer perkara tu berlaku kat aku...itu je yang aku mau kongsi...chow dl~~ ^_*

**************************
pesan aku : aku nak ingatkan, sebelum tido tu..basuh le kaki dl..bace doa tido..jangan jadi malas...kan mak ko selalu pesan mase kecik2...da tak ingat??!!cet~~

(ni kisah benar..dan tak ade makne nak komedi2 mase nie!!)


4 isi hati korang pasal post nie!!:

~:april bloom:~ said...

erkh~

muzakkir said...

asal??~~

~:april bloom:~ said...

xdek pe...terkesima
hu3

muzakkir said...

haha...da nasib badan nak kene malam tu..

Post a Comment